Energy Saving Box

door Hans Schenkelaars

Hans Schenkelaars

Tech Data representative

Hans Foto Techdata - Buiten 1

Als maatschappij hebben we tegenwoordig een grote opdracht om beter voor onze leefomgeving en het milieu te zorgen. Het verlagen van de CO2-uitstoot is iets wat veelvuldig in het nieuws is en de grote CO2-uitstoot is een van de belangrijkste oorzaken voor de opwarming van de aarde.  De gevolgen zijn groot en nu al overal in de wereld waar te nemen.

Vanuit het klimaat Parlement hebben we de Energy Saving Box ontwikkeld en daarmee willen we onze collega’s graag inspireren om zelf eens te kijken wat het eigen energieverbruik is. De aangedragen voorbeelden voor een slimme stekker en de douche coach geeft hopelijk inzicht in het verbruik van de thuiswerkplek en collega’s zullen zien dat het water- en gasverbruik daalt wanneer je ook echt maar 5 minuten onder de douche staat. Het zet hopelijk aan tot nog eens verder te kijken naar het energieverbruik van allerlei andere apparaten thuis.

In het 24 Tips formulier worden al best veel bespaaropties benoemd en we hopen dat collega’s daar voortvarend mee aan de slag gaan. We zien vaak dat dit aanstekelijk werkt en er steeds een extra stap gezet wordt om tot een grote energiebesparing te komen, bijvoorbeeld het zelf opwekken van energie met zonnepanelen en het verder besparen op gas, door gebruik te maken van een warmtepomp. Misschien ga je ook wel elektrisch rijden waarmee de reductie van je CO2-uitstoot een extra boost krijgt.

We gaan ook ervaringen delen. Het is vaak wat moeilijk om als eerste een stap te zetten naar het onbekende maar dan helpt het om te horen van anderen, welke deze stappen ze al wel hebben gezet en wat hun ervaringen zijn geweest tijdens dit proces.

Er is nog heel veel te doen en elk stapje telt, hoe klein ook. En denk maar zo, wanneer je op je energieverbruik weet te besparen hou je elke maand ook iets meer geld over en help je het milieu ook nog eens.

Saving Today to Power Tomorrow.

CONTACT

Heb je een goed idee? Wil je meer weten over ons Klimaat Parlement of initiatieven?
Wil je meewerken of ambassadeur worden?

Cookievoorkeuren